Sebastian Aho efter första NHL-målet: ”Svårt att beskriva – bara ren lycka”

By Anton Edman

Det har varit en lång väg för Sebastian Aho till NHL. Men när han väl fick chansen tog det inte lång tid att göra första målet. Sent ikväll slog 21-åringen till med karriärens första NHL-mål.
– Jag hörde bara att alla började jubla och då förstod jag att jag hade tryckt dit den, säger Aho till hockeysverige.se.

NEW YORK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Kylan håller staden New York i ett järngrepp. Men New York Islanders svenska back Sebastian Aho är stekhet. I kvällens match mot New Jersey slog 21-åringen till med karriärens första mål i NHL. I karriärens blott tredje NHL-match.
– Jag såg aldrig att den gick in faktiskt. Jag hörde bara att alla började jubla och då förstod jag att jag hade tryckt dit den. Det är svårt att beskriva hur det känns, det är bara ren lycka. Det var rätt häftigt faktiskt, berättar målskytten och ler stort.

Hur länge har du drömt om det här?
– Sedan man var liten grabb och såg upp till (Nicklas) Lidström, (Peter) Forsberg och alla som spelade här borta. Det är väl 15 år som man har drömt om att först och främst få spela här och sedan få göra en kasse liksom.

Den puck som betydde reducering till 3-4 i matchen hoppas Aho få behålla.
– Jag tror någon tog hand om den. Jag såg i ögonvrån att det var någon som åkte och hämtade pucken. Det hoppas jag!

Får den en hedersplats i hemmet?
– Haha, nej jag vet faktiskt inte. Den blir väl liggandes någonstans i lägenheten. Men den ska jag ha kvar. Det är klart.

AHO HADE MER ATT BJUDA PÅ

Men Sebastian Aho var inte nöjd med att ”bara” göra karriärens första NHL-mål. Strax därefter slog han passningen till Cal Clutterbuck som satte dit 4-4 för Islanders. Hemmalaget hade

Läs mer här: Sebastian Aho efter första NHL-målet: ”Svårt att beskriva – bara ren lycka”

kommentarer