SKOGLUND: HV-klimatet gör att autostradan ligger vidöppen för Ejdsell

By Henrik Skoglund

Victor Ejdsell tog Hockeyallsvenskan med storm säsongen som var och han fick kröna säsongen med att landslagsdebutera till och med. Att han nästa år återfinns i SHL är knappast någon skräll.
Att han skrev NHL-kontrakt med Stanley Cup-finalisten Nashville var kanske lite mer oväntat, men inte heller superskrällvarning på den heller. Han har kvalitéerna att lyckas där borta.

För lite drygt två veckor sedan presenterades Victor Ejdsell av HV71. Några dagar senare skrev han kontrakt med Nashville, men lånas ut till SHL år ett av sitt kontrakt.
Jag var på gång med ett blogginlägg om Victor Ejdsell och hans chanser att lyckas i HV71 redan när ryktena att han skulle dit började ta fart, men av olika anledningar fick jag aldrig det färdigskrivet och det lades till handlingarna. Tills nu.

De som såg Victor Ejdsells framfart i BIK Karlskoga säsongen 2016/2017 såg en genombrottsstark center som stundtals verkade hålla en lite högre nivå än övriga aktörer på isen. Det vittnar om inte annat hans totala 64 poäng på under grundserie och kvalspel. Men det finns så mycket mer än poängen med Ejdsell. Nämnt ovan är att han är genombrottsstark. Men han har även tekniska skills, stora sådana, som gör att han kan ta sig förbi sin motståndare med pucken i behåll, eller för den delen spela fram och bana väg för sina medspelare. Detta i kombination med hans 195 centimeter och 97 kilo gör att han är väldigt svår att ta pucken av.

21-åringen från Hagfors har tagit en lite annorlunda väg till högsta serien. Han valde att stanna kvar i moderklubben Viking när det var dags för 95:orna att söka sig till diverse hockeygymnasier och SHL-klubbarnas juniorprogram. Två år senare gick han dock över till Färjestad efter att han på två säsonger sprutat in över 130 poäng i division två

Läs mer här: SKOGLUND: HV-klimatet gör att autostradan ligger vidöppen för Ejdsell

kommentarer