Sköt upp Rögle till SHL – nu kan han vara på väg tillbaka

By Mathias Andersson

Mattias Sjögren var med och tog upp Rögle till SHL 2008.
Nu kan han vara på väg tillbaka till klubben som han tidigare gjort åtta säsonger i.
— Flyttar vi hem vill jag vara med på en längre resa, då skriver jag gärna ett längre kontrakt, säger han till HD.

Sedan Mattias Sjögren lämnade Linköping efter säsongen 2014/15 har han befunnit sig på olika ställen i utomlands i Europa. I år är han inne på sin andra säsong med ZSC Lions och har ett utgående kontrakt.

Nu har forwarden ryktats bli placerad i en klubb i Sverige. Närmast till verkar Rögle vara. Klubben som han sköt till SHL 2008, och där han tidigare gjort åtta säsonger.
— Det är en speciell plats och en speciell klubb för mig. Jag följer alltid laget och många av mina kompisar bor där omkring, så Rögle är alltid ett naturligt samtalsämne, säger Sjögren till HD.

HAR PRATAT MED CHRIS ABBOTT

Den förre LHC-centern säger sig ha minst fyra till sex säsonger till på elitnivå. I slutet på november förra året fyllde han 30.
– Stannar vi utomlands brukar det handla om kontrakt på ett eller två år. Flyttar vi hem vill jag vara med på en längre resa, då skriver jag gärna ett längre kontrakt.

Sjögren har också bytt några ord med Rögles sportchef, Chris Abbott, som han dessutom varit lagkamrat med.
– Ja, vi har pratat i telefon. Han har ringt och berättat vad han och Cam (Abbott, huvudtränaren) har för vision och hur de vill bygga för att klättra. De har precis inlett sin resa, men de vill lyfta.

Den här säsongen har Landskronasonen gjort åtta poäng (3+5) på 19 matcher för den schweiziska klubben.

The post Sköt upp Rögle till SHL

Läs mer här: Sköt upp Rögle till SHL – nu kan han vara på väg tillbaka

kommentarer