Skräcknoveller visar på stor bredd inom genren

Kultur

Bok
På denna grund
Novellantologi
Medverkande författare: Anna Wahlgren, Caroline L Jensen, Ingemar Wiklund, Kristina Nordström Töyrä, Linda Hällgren, Pia de Lerigon, Anna Bendréus Kinding, Eva Ullerud, Fredrika Englund, Marcus Olausson, Rose Tillberg Mattsson, Susanne Järved, AC Collin, Camilla Linde, Hanna Nordlander, Helen Johansson, Markus Sköld, Per Wilkenson, Linus Lindkvist, Mattias Kuldkepp.
Förlag: Popup Publishing
I en tid då det är ett uppsving för skräckgenren, inte minst här i Sverige, så är det förstås många författare som känner sig lockade att göra ett eget försök. Inte minst med tanke på att skräckböcker försäljningsmässigt kan tävla med kriminalromaner.
Helsingborgarna Björn Flintberg och Anders Nyman bjöd in till en novelltävling med skräcktema. En jury valde sedan ut 22 noveller som nu finns samlade i boken På denna grund utgiven på Helsingborgsduons nystartade förlag Popup Publishing.

Till det originella och roliga med antologin hör att alla texterna kretsar kring ett visst (fiktivt) hus strax norr om Hallandsåsen. Närmare bestämt i Laholms kommun. Eftersom jag är född i Laholm förstärkte det ytterligare mitt intresse för den här boken.
Och nog finns det ett visst mått av lokalfärg i en del av berättelserna, men det är mestadels av underordnad betydelse. Det väsentliga är det klassiska skräckmotivet med ett hus som

Läs mer här: Skräcknoveller visar på stor bredd inom genren

kommentarer