Spås gå högt i draften – nu ”committar” svenskamerikanen med universitetslag

By Henrik Skoglund

Han är en av de som lär gå i den första rundan av sommarens NHL-draft. I väntan på vilken klubb som tingar honom har nu svenskamerikanen Mattias Samuelsson bestämt sig för ett universitet.

Mattias Samuelsson är son till den förre svenske storbacken Kjell Samuelsson, som bland annat var med och spelade hem VM-guldet 1991 i Åbo och gjorde 14 säsonger i NHL för New York Rangers, Philadelphia, Pittsburgh och Tampa Bay.

Hans son, Mattias Samuelsson, är född och uppvuxen i USA. Den 17-årige backen spås gå högt i sommarens draft. Men han verkar också tänka på studierna. Nu meddelas det nämligen att han ”committat”, alltså bundit upp sig att spela med universitetslaget Western Michigan University från och med nästa säsong.

Mattias Samuelsson (USA NTDP U18) has committed to Western Michigan University for 2018-2019. @WMUHockey @M__Samuelsson @USAHockeyNTDP

— Hockey Commitments (@HockeyCommits) January 18, 2018

Den storvuxne backen har under säsongen spelat för USA:s U18-landslag och har på 28 matcher för dem gjort 13 poäng. Han lär finnas med när det vankas U18-VM i vår. Säsongen 2015/2016 var han med USA och vann ungdoms-OS, då som lagkapten.

The post Spås gå högt i draften – nu ”committar” svenskamerikanen med universitetslag appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Spås gå högt i draften – nu ”committar” svenskamerikanen med universitetslag

kommentarer