Stjärnorna överens – World Cup kan inte ersätta OS

I går drog uppladdningen inför det återupplivade World Cup som går av stapeln nästa höst i gång på riktigt, när spelschemat släpptes. Men med World Cup tillbaka är statusen för NHL-spelare i OS mer osäker än på länge. En sak är i alla fall säker – spelarna själva håller OS högst.

– Jag tycker att OS är på en annan nivå när det kommer till alla känslor man har, alla andra idrottare, storleken på evenemanget. Jag tycker att vi alltid borde vara med i OS. Det är den största scenen för alla sporter, säger Henrik Lundqvist till TSN.

Lundqvist får medhåll från en mängd andra spelare. Zdeno Chára, som bar den slovakiska fanan vid OS-invigningen 2014, tycker att OS inte kan liknas vid någonting annat.

– Jag tror att OS alltid kommer att vara högst upp på listan för vilken idrottsman som helst. Det är ett unikt evenemang, säger han.

Tidigare under sommaren uttryckte Aleksandr Ovetjkin att han kommer att spela i Pyeongchang 2018, oavsett om NHL bestämmer sig för att inte låta sina spelare delta i turneringen. Riktigt så långt kommer kanske inte

Läs mer här: Stjärnorna överens – World Cup kan inte ersätta OS

kommentarer