Stjärntalangens förväntade stora roll i JVM: ”Jag ska bidra med allt jag kan”

By Mathias Andersson

Han var med i fjolårets uttåg i JVM-semifinalen.
I år är Lias Andersson tillbaka för att ha en ansvarsfull roll i Juniorkronorna i jakten på guld. Och han har lärt sig av bröderna Joel och Henrik Lundqvist inför det stora uppdraget.
– Det är två fantastiska karaktärer som man har fått se och lära sig av, berättar Frölundacentern för hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Den 26 december drar äntligen den folkkäre JVM-turneringen i gång. En stor skara av det svenska folket sitter bänkade framför sina TV-apparater när Juniorkronorna spelar sina matcher.

En som var med i fjol – och som ska få vara med i år igen är New York Rangers-draftade Lias Andersson. Han ser fram emot att få vara med i turneringen som i år spelas i Buffalo, USA.
– Det ska bli jättekul. Det är en riktig klassiker-turnering och något som man önskar att alla får uppleva. Fantastisk turnering, och just stämningen runt den. Det är verkligen ett folkkärt landslag, så nej det ska bli jättekul, berättar 19-åringen för hockeysverige.se.

”MAN FÖRSÖKER BARA KOPPLA AV”

Juniorkronorna besegrades av Kanada i semifinalen förra året. Men nu väntar nya tider och lärdomen från den första JVM-turneringen tar Lias Andersson med sig.
– Ja, det är erfarenheten man tar med sig. Man har blivit ett år äldre och har fått vara med och spela en handfull viktiga matcher under årets gång.

Det ligger stor press på många av spelarnas axlar. NHL-draften väntar runt hörnet, klubbar scoutar spelare inför eventuella kontrakt och gör man bra ifrån sig kan man direkt få stjärnstatus. Men det är väldigt unga spelare vi snackar om och Andersson berättar hur han gör för att bara försöka ha kul.
– Du försöker undgå så mycket du kan med dina lagkamrater och bara ha så kul du kan. Jag försöker koppla bort hockeyn överhuvudtaget och

Läs mer här: Stjärntalangens förväntade stora roll i JVM: ”Jag ska bidra med allt jag kan”

kommentarer