Stor förvirring kring KHL:s medverkan i OS – tog tillbaka uttalande

By Måns Karlsson

Fortsatt kaos råder när det gäller KHL:s medverkan i OS. Idag kom ett uttalande från ligan att de skulle vara med – men bara timmar senare togs det tillbaka.

Trodde ni att soppan kring KHL:s och Rysslands medverkan i OS var över? Idag höll Ryssland en presskonferens där det meddelades att man skulle ställa upp i OS under neutral flagg. Ilja Kovaltjuk, Vadim Sjipatjov och de övrig superstjärnorna kommer alltså vara med.

Eller? Senare på eftermiddagen togs det officiella uttalandet bort från KHL:s hemsida. Anledningen? Det hade publicerats av ett misstag. I stället sades det att det fortfarande inte fattas något beslut om KHL-spelarnas vara eller icke vara i den olympiska turneringen som ju bara är två månader bort.

Man kommer avvakta med att ge ett besked tills man får ett definitivt svar på hur många ryska idrottare som stängs av i OS.

DAMERNA DISKADES

Igår kom beskedet att det ryska damlandslaget i ishockey diskas i efterhand från hemma-OS i Sotji 2014 och att sex av deras spelare; Anna Djubanok, Jekaterina Lebedjeva, Jekaterina Pasjkevitj, Anna Sjibanova, Jekaterina Smolentseva och Galina Skiba, har stängts av på livstid från OS.

Sverige är just nu i Ryssland för att spela Channel One Cup, som ju är OS-genrepet. Man har tolv spelare från KHL i sin trupp. Såväl Finland och Kanada har ännu fler, och Ryssland har förstås hela sin trupp från KHL.

Men huruvida de spelare får vara med i OS i Sydkorea om ett par månader är alltså fortfarande skrivet i stjärnorna.

The post Stor förvirring kring KHL:s medverkan i OS – tog tillbaka uttalande appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Stor förvirring kring KHL:s medverkan i OS – tog tillbaka uttalande

kommentarer