Storebrorsan drar till SHL – nu värvar de lillebror: ”En kvick forward”

By Måns Karlsson

Christopher Bengtsson lämnar för spel i Rögle. Men nu är lillebror Sebastian klar för Södertälje.
– Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet, säger huvudtränaren Ulf Lundberg.

Förra säsongen gjorde Christopher Bengtsson succé i Södertälje. Han vann den interna skytte- och poängligan med 21+20 på 49 matcher och fick SHL-kontrakt av Rögle. Men Bengtsson-fritt blir det inte i SSK nästa säsong.

Lillebror Sebastian Bengtsson är nämligen klar, efter en mycket stark säsong i Borlänge. Han noterade 49 poäng på 40 matcher i Hockeyettan och presenterades på söndagskvällen som ny Södertäljespelare. Bengtsson spelade i SSK 2012 till 2014 men gjorde då bara 19 A-lagsmatcher.
– Det är en kvick forward med en riktigt bra säsong bakom sig, både sett till poäng och spelet som helhet. Han har som bekant varit i klubben tidigare och vill, liksom broder Christopher, bli bättre varje dag, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Kontraktet är skrivet på två år.
– Jag vill leverera offensivt och använda min kreativitet, fart och skott. Men samtidigt vill jag jobba hårt över hela banan, täcka skott och bidra i alla delar också. Självklart hoppas jag att vi ska sikta på att slåss i toppen. Det visade laget att det kunde den här säsongen och vi ska jobba för det nästa säsong också, säger han.

The post Storebrorsan drar till SHL – nu värvar de lillebror: ”En kvick forward” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Storebrorsan drar till SHL – nu värvar de lillebror: ”En kvick forward”

kommentarer