Storstjärnorna har passerat revy hos Sune: ”Höll på att slå av mitt ben en gång”

By Henrik Skoglund

Det krävs ett stort antal människor för att kunna arrangera och genomföra en SHL-match. Förutom exempelvis parkeringsvakter och entrévärdar behövs det personer som håller koll på statistiken som förmedlas i realtid till oss hockeykonsumenter. Sune Lindblad är chef över sekretariatet i Kinnarps Arena. Han har verkat inom HV71 i snart 37 år och förutom att beskriva sitt och kollegornas arbete under en vanlig SHL-match i november, delar han också med sig av många minnesvärda ögonblick från karriären. Bland annat när de fick hålla tillbaka en ung Peter Forsberg och en minnesvärd match för över 30 år sedan.
— Det blev sån dimma över isen så vi såg i stort sett bara axlarna och huvudet på spelarna, berättar Sune Lindblad för hockeysverige.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är en våg av nostalgi i form av gammal ishallskänsla som slår emot hockeysverige.se:s utsände när Sune Lindblad öppnar dörren till ett rum beläget bakom utvisningsbåset i Kinnarps Arena. Den nya arenan stod klar år 2000 och byggdes utanför gamla klassiska Rosenlundshallen, som revs först när skalet var klart. Det är i en bevarad del av den gamla hallen vi nu befinner oss.

Det är i detta rum personalen i HV71:s sekretariat har sitt krypin och väggarna pryds av gamla minnessaker från föreningens 46 år.
— Förr hade de andra sarger, det small mer när de träffades av skott. Ove Thörnberg brukade på uppvärmningarna skjuta stenhårda skott i sargen mot oss i sekretariatet bara för att jävlas.

Mannen som delar med sig av minnet från den gamle hårdskjutande HV-forwarden heter Sune Lindblad och är 65 år gammal. Åldern till trots har han ännu inte gått helt i pension utan jobbar halvtid som förvaltare inom Jönköpings kommun. Samma kommun som han jobbat som mätningsingenjör och förvaltare i under 45 år.
— Jag känner till varenda buske i kommunen, skämtar han.

FICK JOBBET AV LEGENDARISKE KLUBBCHEFEN

Sin

Läs mer här: Storstjärnorna har passerat revy hos Sune: ”Höll på att slå av mitt ben en gång”

kommentarer