Stort defensivt ansvar blev en offensiv succé: ”Jag får väl hålla lite i tyglarna”

By Anton Edman

Han bildar backpar med supertalangen Rasmus Dahlin. Erik Brännström har på pappret fått en defensiv roll i årets JVM. Men i premiären mot Vitryssland klev han fram och levererade offensivt.
– Jag känner att vi kompletterar varandra bra, säger Brännström till hockeysverige.se.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Årets JVM har rullat igång i Buffalo, USA. Juniorkronorna premiärspelade mot Vitryssland och vann till slut med klara 6-1. Men trots att Sverige tog en planenlig seger så var det en liten trevande start. Det stod 1-1 efter halva matchen och Vitryssland var även nära att ta ledningen i matchen. Men då klev Erik Brännström fram och gjorde det väldigt viktiga ledningsmålet till 2-1.
– Det var skönt att vi satte dit den där. Ett bra mål och ett bra pass av (Alexander) Nylander. Det var bara att kliva in och sätta dit den. Det var skönt, säger Brännström till hockeysverige.se efter segern.

Erik Brännström som den här turneringen bildar backpar med supertalangen Rasmus Dahlin. En fantastisk radarpartner att ha vid sin sida, men det gör också att Brännström får ta lite mer defensivt ansvar.
– Han (Dahlin) är ganska offensiv så jag får väl hålla lite i tyglarna och kanske backa hem lite när han går upp så där, säger 18-åringen och skrattar.
– Nej, men jag känner att vi kompletterar varandra bra. Vi hittar bra lösningar på många situationer, men det går alltid att utveckla.

”KLART ATT MAN FÅR TÄNKA EFTER LITE”

Den Vegas-draftade backen nöjde sig dessutom inte med att ”bara” göra mål. Han hittade även fram med ett smörpass till Jesper Boqvist som gjorde 4-1 till Sverige. Totalt två poäng i premiären, trots stort det stora defensiva ansvaret.
– Jag försöker väl inte tänka så mycket på det utan vill spela mitt spel och vara

Läs mer här: Stort defensivt ansvar blev en offensiv succé: ”Jag får väl hålla lite i tyglarna”

kommentarer