”Strumpan” tar över allsvenska klubben: ”Spelarna behöver ha en tydligare ledning”

By Måns Karlsson

Igår var det Mora. Idag är det Vita Hästen som sparkar en tränare. Jonas Johnson ersätts av Leif Strömberg.
– Det är inget att tveka på, nu kör vi hårt, vi ska agera säger Leif Strömberg.

Leif Strömberg fick sparken från norska Stjernen. Nu tar han i stället över Vita Hästen. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.
– Styrelsen ser att det behöver göras förändringar i ledningen, spelarna behöver ha en tydligare ledning. Vi ser en potential i våra spelare och behöver fylla på med mer energi för att skapa oss bästa möjliga förutsättningar för en bra avslutning av säsongen och fortsatt spel i HockeyAllsvenskan, säger Yvonne Anglesjö, ordförande Vita Hästen.

Jonas Johnson får därmed sparken. Fredrik ”Grizzly” Eriksson är däremot kvar som assisterande tränare. ”Strumpan” klev häromveckan in som ny sportansvarig i Vita Hästen, och den positionen kommer han ha kvar trots att han nu också är huvudtränare.
– Nu gör vi det som krävs för att Hästen ska må bra! Det är inget att tveka på, nu kör vi hårt, vi ska agera säger Leif Strömberg.

Strömberg är en av Sveriges mest profilstarka ledare och har tränat lag som Bofors, Färjestad, Leksand, Malmö och Södertälje. Senast det begav sig i Sverige var han en sväng i Sundsvall för två säsonger sedan.

Vita Hästen ligger precis ovanför kvalplats. Man har två poängs försprång ned till Västervik som jagar under strecket.

The post ”Strumpan” tar över allsvenska klubben: ”Spelarna behöver ha en tydligare ledning” appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: ”Strumpan” tar över allsvenska klubben: ”Spelarna behöver ha en tydligare ledning”

kommentarer