Succé för biljettförsäljningen till VM i Danmark: ”En biljettboom”

By Hockeysverige

Årets hockey-VM går i Köpenhamn och Herning. Redan nu kan arrangören presentera succésiffror i biljettförsäljningen inför turneringen.
– Vi ligger markant före de budgeterade siffrorna och är helt med i toppen över antal sålda biljetter i jämförelse med tidigare arrangörsländer vid den nuvarande tidpunkten, säger Maja Grimnitz, försäljnings- och marknadschef för turneringen.

Hockey-VM i Danmark ser ut att kunna bli en publiksuccé. Nu presenterar VM-organisationen fina försäljningssiffror inför turneringen – trots att man ännu inte börjat sälja biljetter till enskilda matcher.

Redan nu har man sålt fler än 200 000 biljetter till turneringen.
– Det är generellt svårt att vara pessimistisk när vi tar en titt på den aktuella biljettförsäljningen. Vi ligger markant före de budgeterade siffrorna och är helt med i toppen över antal sålda biljetter i jämförelse med tidigare arrangörsländer vid den nuvarande tidpunkten, säger Maja Grimnitz, försäljnings- och marknadschef för turneringen.

SVERIGE SPELAR SINA MATCHER I KÖPENHAMN

Den 2 februari startar man biljettförsäljningen till enskilda matcher. Då förväntar sig Grimnitz och danskarna ”en biljettboom”.
– Fans från utlandet har generellt en tendens att köpa biljetter senare, eftersom många väntar på att kunna köpa till sina respektive nationsmatcher och inte dagsbiljetter som vi hittills har sålt.
– Kapaciteten i de två arenorna är inte så stor som i exempelvis Lanxess Arena i Köln eller Globen i Stockholm, så vi förväntar oss att det snabbt blir fyllt upp på läktarna vid matcherna i maj, säger Maja Grimnitz.

Turneringen, som pågår mellan 4 och 20 maj, spelas i Royal Arena i Köpenhamn, med plats för 12 500 åskådare, och i Jyske Bank Boxen i Herning (11 000). De regerande världsmästarna i Tre Kronor spelar sina matcher i Köpenhamn och har Ryssland, Tjeckien, Slovakien, Österrike, Frankrike, Schweiz och Vitryssland i sin grupp. Kanada, USA, Finland, Lettland, Tyskland, Norge, Sydkorea och Danmark spelar i Herning.

Biljettförsäljningen till de enskilda matcherna startar 2

Läs mer här: Succé för biljettförsäljningen till VM i Danmark: ”En biljettboom”

kommentarer