Succésvensken målskytt när Vegas vann toppmötet

By Peter Ekholm

Vegas Golden Knights fortsätter imponera i NHL. I natt vann de toppmötet med Tampa Bay Lightning med hela 4-1 efter ett mål av den svenske målkungen William Karlsson.

Vegas framfart i NHL de senaste månaderna har väl knappast undgått någon. Western Conference-ledaren mötte i natt Easterns dito och återigen visade Golden Knights sin kapacitet. Laget bortavann med 4-1 och tog sin 30:e seger för säsongen vilket gjorde att de blev det blott femte expansionslaget genom tiderna att vinna så många matcher under sin första NHL-säsong.

– Det känns såklart ganska bra. Att slå ett så bra lag som Tampa ger oss självförtroende. Förhoppningsvis kan vi behålla det momentumet under de kommande matcherna, säger lagets tränare Gerard Gallant till NHL.com.

Bland Vegas målskyttar fanns alltså Karlsson som satte matchens sista mål efter 18 sekunder av den tredje perioden. Jonathan Marchessault vann en tekning klockrent bakåt till Karlsson som tog emot, drog till och satte sitt 24:e mål för säsongen. ”Wild Bill”, som han kallas, ligger sexa i NHL:s skytteliga och är bara fyra bakom Alex Ovechkin som just nu toppar.

Vegas seger innebär att det bara skiljer två poäng upp till Tampa som fortfarande leder hela NHL med sina 65 poäng.

The post Succésvensken målskytt när Vegas vann toppmötet appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Succésvensken målskytt när Vegas vann toppmötet

kommentarer