Svensk poängexplosion – tre poäng av Wallmark, Janmark och Gustafsson

Det var en riktigt lyckosam natt för svenskarna i rookieturneringen i Traverse City. Inte mindre än tre av de blågula spelarna noterades för tre poäng vardera.

I Carolina Hurricanes möte med Chicago Blackhawks i natt gjordes det inte mindre än sex svenska poäng. I Carolina, som vann matchen med 7-5, svarade Lucas Wallmark för ett mål och två assist. Han inledde målskyttet i matchen och hade därefter assist på mål av Steven Lorentz och Sergej Tolchinskij.

I Chicago fick backen Erik Gustafsson fart på poängproduktionen och gjorde 1+2 även han. Båda svenskarna har gjort vardera fyra poäng (1+3) på tre matcher i turneringen.

Även Mattias Janmark upplevde islossning i natt. När hans Dallas Stars föll med 4-5 mot Detroit Red Wings, NHL-klubben han tidigare tillhörde, sköt Janmark ett mål och hade assist på två av målen. I likhet med Wallmark och Gustafsson har han gjort fyra poäng (1+3) på tre matcher.

Den tredje svensken som visade framfötterna i natt var backen Calle Andersson. Han svarade för både mål och assist i New York Rangers 4-0-seger mot Columbus Blue Jackets och har tre poäng (1+2) på två matcher i turneringen. Den tidigare Örebrobacken

Läs mer här: Svensk poängexplosion – tre poäng av Wallmark, Janmark och Gustafsson

kommentarer