Svenskarna briljerade – tog sitt lag mot avancemang

By Måns Karlsson

Traktor Tjeljabinsk är på god väg mot kvartsfinal i Gagarin Cup. Man har 2-0 i matcher sedan Richard Gynge och Linus Videll lett laget till seger med 4-1 mot Neftechimik Nizjnekamsk idag.

Redan i match ett hamnade Linus Videll och Richard Gynge i poängprotokollet via ett mål respektive en assist. Idag var duon återigen framstående när Traktor, trea i den östra konferensen, på nytt vann mot sexa Neftechimik Nizjnekamsk i den första slutspelsrundan.

Richard Gynge var den som öppnade målskyttet i matchen när han slog till redan efter 1:20 i den första perioden. Därefter hade den tidigare AIK- och Växjöstjärnan en passningspoäng på 3-1-målet som kom med drygt två minuter kvar av den tredje perioden. Målskytt då: Linus Videll.

OS-backen Erik Gustafsson hade en assistpoäng på bortalagets enda mål i dagens förlustmatch.

Traktor har nu 2-0 i matcher.

The post Svenskarna briljerade – tog sitt lag mot avancemang appeared first on Hockeysverige.