Svenske doldisen klar för final i farmarligans farmarliga

Det är inte bara i Stanley Cup som det blev två semifinaler i bäst av sju matcher. Det hände även i Kelly Cup, som farmarligans farmarliga ECHL:s slutspel heter.

Där spelade i natt Allen Americans och South Carolina Stingrays sig till final efter segrar mot Ontario Reign (från Ontario, Kalifornien, inte Ontario, Kanada) och Toledo Walleye.

Ni som hänger med i de här krokarna av hockeyn vet förstås vad detta innebär. Att vi har en svensk som ska spela Kelly Cup-final.
Greger Hanson, som hamnade på kant med Johan Strömwall när han spelade i Södertälje 11/12 när han precis vänt hem efter fyra år på college, och fick lämna klubben i januari.

Sedan SSK har han spenderat sin tid i Nordamerika. Han har lirat i CHL och ECHL i diverse klubbar. Han var i Allen redan ifjol när klubben spelade i CHL. Till den här säsongen har laget flyttat till ECHL eftersom man helt enkelt flyttade över klubbar från CHL till ECHL inför säsongen och lade ner CHL.

Den här säsongen har 27-åringen mestadels spelat i Allen, som huserar i Texas och ligger strax norr om Texas. Han har visserligen hunnit med att lånas ut till både Worchester och Oklahoma City i AHL …Läs mer

Läs mer här: Svenske doldisen klar för final i farmarligans farmarliga

kommentarer