Svenske världsmästarens måltorka över – efter osannolik studs

By Uffe Bodin

Marcus Krüger har haft en nolla i målkolumnen sedan han kom till Carolina Hurricanes från Chicago Blackhawks. Men i natt kom första målet – på det mest osannolika av sätt – i bortamötet med Vegas Golden Knights.

Marcus Krüger har genom åren profilerat sig som en defensiv center i NHL. Produktion har inte varit en prioritet för 27-åringen, men den här säsongen har det gått väl mycket troll i hans offensiva spel.

Inför nattens bortamöte med Vegas Golden Knights var Krüger fortfarande mållös för sin nya klubb Carolina Hurricanes, 28 matcher in i grundserien. Men tack vare en hel del tur är den mållösa sviten nu historia.

Mot Vegas, den klubb som tog över Krügers kontrakt från Chicago innan han skeppades vidare till Carolina, kom säsongens första mål. Stockholmaren gav gästerna ledningen när motståndarbacken Brayden McNabbs passningsförsök gick via Krüger och förbi en överraskad Marc-André Fleury i hemmakassen.

COMEBACK AV FLEURY – EFTER TVÅ MÅNADERS FRÅNVARO

Carolina vann matchen med 3–2 efter straffar och bröt därmed en fem matcher lång förlustsvit. Cam Ward stoppade 22 skott i gästernas kasse och bokfördes därmed för sin 300:e seger i NHL-karriären.

Marc-André Fleury gjorde comeback i Vegas kasse efter att inte ha spelat på två månader till följd av den hjärnskakning han ådrog sig i början av säsongen. Han stoppade 35 skott i comebacken-

Vegas – Carolina 2–3 (0–1, 2–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Vegas: Deryk Engelland (3), Reilly Smith (9).
Carolina: Marcus Krüger (1), Trevor van Riemsdyk (1), Phil Di Giuseppe (avg. straff).

The post Svenske världsmästarens måltorka över – efter osannolik studs appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Svenske världsmästarens måltorka över – efter osannolik studs

kommentarer