Svensken öppnade säsongens NHL-målkonto – men stoppades av landsmännen

By Måns Karlsson

Marcus Sörensen sköt säsongens första mål i NHL, i sin sjätte match. Men det var en kvartett andra svenskar som fick fira segern – efter att de i högsta grad bidragit.

Förra säsongen blev det 1+3 på 19 NHL-matcher för Marcus Sörensen. I natt kom karriärens andra mål, i det som var hans 25:e match, när San José gästade Vancouver Canucks. Fullträffen kom i slutminuterna av den andra perioden och innebar en reducering till 2-3.

Målet hjälpte Sharks att åtminstone få med sig en poäng från matchen. Poängen säkrades i och med Brent Burns 3-3 med sex minuter kvar. Burns blev tvåmålsskytt och har efter en mycket trög start på säsongen verkligen kommit igång med sitt målskytte. Backen har fem mål på sina fem senaste matcher.

Men San José fick inte fira någon seger. Canucks vann med 4-3 efter att vi fått se åtta svenskpoääng och en starkt spelande Jacob Markström i kassen. Bröderna Sedin hade assistpoäng på Markus Granlunds 1-0 och 2-1 i den första perioden, samt på Brock Boesers 3-1. Och på avgörandet hade Alexander Edler och målvakten Markström en varsin assistpoäng. Sam Gagner var den som blev matchvinnare.

Tvillingarna Sedin har visat att man fortfarande håller och står på 22 respektive 21 poäng på 33 matcher under säsongen.

The post Svensken öppnade säsongens NHL-målkonto – men stoppades av landsmännen appeared first on Hockeysverige.