Sverige bjöd på målkalas – stormar mot gruppsegern

By Anton Edman

Juniorkronorna är på väg mot ännu en gruppseger i JVM. Mot Schweiz kom ytterligare en seger med finfina 7-2. Vinsten var Sveriges 43:e raka i JVM:s gruppspel!

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Sverige spelade under lördagskvällen sin tredje match årets JVM. Och bataljen mot Schweiz blev ingen helt enkel resa. Sverige levde farligt ett antal gånger, men till slut kunde spetspelarna som vanligt gå in och avgöra när det behövdes som mest.

Lias Andersson öppnade målskyttet i matchen när han satte 1-0. Målet om i powerplay. En spelformen som varit så framgångsrik för de blågula under turneringen. Schweiz kvitterade dock några minuter efteråt i en förstaperiod som slutade 1-1. Backen Linus Högberg tappade olyckligt in pucken i egen bur.

LIAS FORTSATTE ATT LEVERERA

Men i andra slog Lias till igen och Sverige hade återtagit ledningen med 2-1. Axel Jonsson Fjällby fixade sedan på egen hand 3-1 i numerärt underläge. Men Schweiz var definitivt inte ofarliga i andra perioden och reducerade till 2-3 i powerplay.

SVERIGE BJÖD PÅ MÅLKALAS I TREDJE

I tredje visade Sverige klass och bjöd på en målexplosion. Elias Pettersson, Tim Söderlund, Fabian Zetterlund och såg till att Juniorkronorna vann matchen med solklara 7-2. Pettersson gjorde två mål i tredje och det andra var dessutom väldigt vackert.

Vinsten gör att Sverige stormar mot en ny gruppseger. Segern mot Schweiz var dessutom 43:e raka segern i JVM:s gruppspel.

Nästa match för svenskarna spelas klockan 02 på natten till måndag. Ryssland står för motståndet i den avslutande gruppspelsmatchen.

The post Sverige bjöd på målkalas – stormar mot gruppsegern appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Sverige bjöd på målkalas – stormar mot gruppsegern

kommentarer