Sverige laddar för JVM-final: ”USA är som oss, fast med steroider”

By Mathias Andersson

Sverige U18-damer ska idag spela sin första VM-final någonsin.
Det ser även ljust ut för den fortsatta svenska utvecklingen om korten sköts på rätt sätt. Hockeysverige.se tog en pratstund med Stefan af Bjurs, som är general manager.
– Det har kommit positiva reaktioner från både USA och Kanada att konkurrensen blir tuffare för varje år, berättar han.

Efter 2-1-vinsten igår mot Ryssland i semifinalen står det klart att Sveriges U18-damer ska spela sin första final någonsin i detta mästerskapssammanhang.

Finalmotståndaren är den regerande världsmästarnationen USA. Och för hockeysverige.se berättar Sveriges general manager, Stefan af Bjurs, hur känslan i laget är.
– Det känns nervöst och förväntansfullt. Jag måste säga att det såg bra ut på uppvärmningen tidigare i morse och tjejerna är stolta och glada.
– Vi känner att vi har allt att vinna. Vi har vunnit minst ett silver, men vi vill vinna ett guld. Vi ska spela mot ett lag som har dominerat, och de är regerande världsmästare. Men vi vet att vi gjorde en bra match mot dem senast. Får vi till en perfekt match så kan vi vinna. Tjejerna har stor tro på sig själva.

”VI SER FRAM EMOT DET HÄR MED SPÄND GLÄDJE”

Vad krävs för att ni ska vinna?
– Om vi fortsätter hålla den defensiv vi gjort och ger vår målvakt fri sikt, så tar hon nästan allting. Det har varit nyckeln tidigare. Men vi måste våga hålla i pucken mycket. USA är som oss, fast med steroider. De vill spela på samma sätt. Det gäller att vi får iväg puckarna. För får vi mer puck, så kan vi även vila oss själva, säger han och tillägger.
– Vi kommer att gå på fyra kedjor. Vi kan inte köra med tre, utan alla måste spela nu. Det tror jag bara kommer att gynna oss. Det ska bli superspännande och vi

Läs mer här: Sverige laddar för JVM-final: ”USA är som oss, fast med steroider”

kommentarer