Sydkorea stretade emot väl – men Tre Kronor ryckte: ”Är inte förvånad”

By Måns Karlsson

De hamnade i ett underläge tidigt i den andra perioden – men Tre Kronor tog till slut en väntat bekväm seger mot Sydkorea. Sverige vann med 5-1.
– Det är ett gediget lag, säger Rikard Grönborg om Sydkorea.

Efter premiärförlusten mot Ryssland i torsdags fick Sverige i alla fall komma in på vinnarvägen idag när man vann mot Sydkorea i den andra matchen i Channel One Cup. Sydkorea är förstås turneringens strykgäng, men de har stått upp oväntat bra. 2-4 mot Kanada följdes upp av 1-4 mot Finland – och så 1-4 även i dagens match mot världsmästarna Tre Kronor.

Men det var faktiskt Sydkorea som tog ledningen tidigt i den andra perioden. Det verkar dock ha varit vad ett yrvaket Sverige behöver. Bara fyra minuter senare var Sverige nämligen i ledningen efter mål av Alexander Bergström och Anton Lander. Senare i perioden kom också 3-1 från Pär Lindholm.
– Det är skönt att vi får utdelning, men jag tycker inte vi är tillräckligt bra. Vi måste öppna upp och bli mer spelbara för våra backar. Och åka mycket skridskor, säger Bergström till TV 12.

”RYCKIG MATCH”

Slutperioden blev ganska sönderryckt av utvisningar. Sverige fick in två nya puckar bakom Matt Dalton i Sydkoreas mål. Dennis Everberg kontrade in 4-1 i boxplay och Andreas Engqvist fyllde på med 5-1 i powerplay.
– Det är en väldigt ryckig match med fantastiskt mycket utvisningar åt båda hållen, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

Han hade förväntat sig att Sydkorea skulle bjuda på okej motstånd.
– Jag är inte förvånad. Det är ett A-gruppslag. Så det är klart de kommer hänga med. Det är ett gediget lag.
– Sen bör vi ha en växel till och det har vi. Det

Läs mer här: Sydkorea stretade emot väl – men Tre Kronor ryckte: ”Är inte förvånad”

kommentarer