By Anton Högsander

Det blev ingen rolig kväll för HV71 när laget tog emot Linköping. Efter en stark mittperiod kunde till slut bortalaget vinna med 6-1. En som visade vägen för LHC var 18-årige Olle Lycksell.

Efter en jämn första period – där Jimmy Andersson öppnade målskyttet i numerärt underläge med ett fräsande skott – ryckte bortalaget ifrån i mittperioden. Efter att Ken Andre Olimb gjort 2-1 innan den första periodpausen ökade sedan Derek Roy till 3-1 i den andra perioden när han styrde in Nick Sörensens skott.

Efter det var det proppen ur för LHC och även 4-1 och 5-1 kom innan den andra perioden var över. Den fjärde fullträffen stod Mathis Olimb för när han på passning från sin bror Ken Andre petade in pucken bakom Linus Söderström i HV-kassen.

”JAG HAR VÄNTAT PÅ DET HÄR”
Minuten senare fick Olle Lycksell göra sitt första SHL-mål i karriären när han – efter att hemmalaget slarvat i det defensiva arbetet – skickade in femte målet med ett snabbt skott.
– Jävligt skönt. Jag har väntat på det här, sa den 18-årige talangen till C More efter mittperioden.

Efter 5-1-målet valde HV71 att byta ut Linus Söderström till förmån för Fredrik Pettersson-Wentzel. Men blödningen stoppades inte där för hemmalaget. 6-1 kom när Emil Sylvegård hittade nätet med sex minuter in i den sista perioden.

HV71:s enda fullträff stod Anton Bengtsson för när han kvitterade till 1-1 i den första perioden. I och med LHC:s vinst kliver laget om HV71 i tabellen och står just nu på en fjärdeplats.

The post Talangen gjorde sitt första SHL-mål när LHC körde över HV71: ”Väntat på det här”