Tidigare juniorlandslagsspelaren lämnar Kanada – klar för spel i HockeyAllsvenskan

Efter två säsonger i juniorligan OHL med North Bay flyttar tidigare juniorlandslagsmannen Alexander Henriksson hem till Sverige igen.
Han är klar för spel i Oskarshamn.

– Jag kände att jag ville tillbaka till Sverige och prova på seniorhockey. Det blir mitt första seniorår och jag siktar på att spela i Allsvenskan i 2-3 år och sen är målet så klart SHL. Jag fick ett bra intryck av IKO när jag träffade Roger och Fredrik i Oskarshamn förra veckan. Allsvenskan är bästa valet för mig nu, säger Alexander Henriksson i ett pressmeddelande.

Den 20-årige ytterforwarden kommer ursprungligen från Skövde och spelade två juniorsäsonger i Färjestad innan han stack till Kanada. Fram till han lämnade Sverige var han given juniorlandslagsspelare i sin årskull och spelade U18-VM med Småkronorna 2013.

Den gångna säsongen sköt han 20 mål och 19 assist på 68 matcher i OHL och klubben – som flyttades från Brampton till North Bay precis innan Henriksson kom dit – har haft två starka säsonger i ligan och var i final Henrikssons första år (förlust mot Guelph) och i semifinal den här säsongen där man föll mot slutsegrarna Oshawa.

…Läs mer

Läs mer här: Tidigare juniorlandslagsspelaren lämnar Kanada – klar för spel i HockeyAllsvenskan

kommentarer