Tidigare SHL-spelarens skräckupplevelse – på plats vid masskjutningen: ”Väntade på att dö”

By Måns Karlsson

I oktober inträffade den värsta skutningen i modern amerikansk historia. Över 550 personer dog eller skadades. Den tidigare SHL-spelaren Adam Burish kunde ha varit en av dem. I en intervju med The Athletic delar Burish med sig om sin skräckberättelse.
– Jag vet inte hur ingen kula kunde träffa oss.

Det är den första oktober 2017. I Las Vegas pågår en musikfestival och det är bara dagar kvar tills dess att klubbens första proffslag ska göra sin debut i NHL. Då vänts allting upp och ned. Mitt under sångaren Jason Aldeans framträdande började Stephen Paddock skjuta vilt omkring sig från ett hotellrum, rakt ned mot den stora folkmassan. Han dödade 58 personer och skadade över 500. Den värsta skjutningen i USA i modern tid var ett faktum.

#VegasStrong har varit Vegas Golden Knights mantra under debutsäsongen i NHL. Inför premiärmatchen hedrades de 58 offren med 58 sekunders tystnad. Deras namn visades på isen. Men det kunde ha varit flera namn som stod där. Bland annat Adam Burish. Burish avslutade sin karriär säsongen 15/16, då han floppade i både Växjö och Malmö. Det blev 1+5 på 19 matcher i Växjö och 0+1 på bara tre matcher i MalmöDessförinnan hade han en 378 matcher lång NHL-karriär, som toppades med Stanley Cup-titeln med Chicago 2010.

TRODDE DET VAR FYRVERKERIER

Han var på plats vid masskjutningen. I en öppen berättelse på The Athletic berättar han om skräckminuterna under Jason Aldeans konsert.
– Nu vet jag om en nivå av rädsla som jag inte hade känt förut.

Burish hade begett sig till en bar för att köpa en dricka när han plötsligt hörde hur det började smälla runtomkring honom. Han såg också hur det började lysa eller blinka. Han trodde det var någon som hade dragit igång fyrverkerier.
– Det var tre eller fyra minuter, eller så. Jag tänkte

Läs mer här: Tidigare SHL-spelarens skräckupplevelse – på plats vid masskjutningen: ”Väntade på att dö”

kommentarer