Tillbaka i Ängelholm – då spräckte Bibic nollan: ”Egentligen ville jag åka runt hela isen och fira”

By Uffe Bodin

Almen Bibic ratades av Rögle och fick lämna Ängelholm. På annandagen var han tillbaka i Skåne – och gjorde givetvis mål när hans nya klubb Linköping besegrade Rögle med 4–2. Men något firande blev det inte.
– Jag vill visa respekt mot min gamla klubb, säger Bibic till C More.

Det var Almen Bibic blott andra match efter klubbytet från Rögle till Linköping. I Ängelholm mot sina tidigare lagkamrater, däribland storebror Alen Bibic.

Backtuffingen, som bara hade skjutit fyra mål på 118 SHL-matcher, stod mållös efter 19 matcher, men i den 20:e kom säsongen första mål. Och givetvis i Lindab Arena. Med 36 sekunder kvar av den andra perioden följde han med upp i ett anfall och fick fatt på en målvaktsretur som han förvaltade genom att lyfta in bakom Justin Pogge i hemmakassen. Det betydde 4–1 för LHC och dödade matchen.

Men något firande blev det inte från Bibic sida. Han lyfte inte ens händerna till skyn, även om känslorna inombords ville något helt annat.
– Egentligen vill jag åka runt hela isen och fira, men jag vill visa respekt mot min gamla klubb. Jag har haft en jäkligt bra tid här, så jag tyckte att jag höll känslorna i styr, säger han till C More.
– Vi får se här på repriserna… Jag jublar inte så mycket va?

”INTE DEN SOM BRUKAR TÄNKA PÅ ATT GÖRA MÅL”

Nej, det gjorde han inte trots att han hade alla skäl att göra det. Skilsmässan från Rögle skedde under rätt märkliga förhållanden som en del av bröderna Chris och Cam Abbotts stora utrensning i laget.
– Jag är inte den som brukar tänka att jag ska göra mål, men nu gjorde jag det och då kändes det så. Och det hade jag väl tänkt på innan… Gör jag mål på Rögle ska

Läs mer här: Tillbaka i Ängelholm – då spräckte Bibic nollan: ”Egentligen ville jag åka runt hela isen och fira”

kommentarer