Tillbaka i Sverige – klar för sin femte allsvenska klubb

By Uffe Bodin

Bik Karlskoga förstärker sin forwardsuppsättning. Nu står det klart att Victor Backman återvänder till Hockeyallsvenskan efter att ha startat säsongen i finska Liiga.
– Victor är en spelade center som ska spela högt upp i vårt lag, säger klubbchefen Torsten Yngvesson om värvningen.

Victor Backman har redan hunnit spela allsvenska ishockey för Borås, Oskarshamn, Västerås och Mora. Nu är han klar för sin femte klubb i ligan, Bik Karlskoga.
– Victor är en spelade center som ska spela högt upp i vårt lag. Han är allround i sitt spel, en pådrivare och även en härlig karaktär. Victor var högt prioriterad redan inför denna säsong. Vi har en förhoppning om att han är redo för spel den 3 januari, säger Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson om värvningen på klubbens hemsida.

FICK NIO MATCHER I FINSKA LIGAN

Backman gjorde 54 poäng på 40 matcher för Stjernen i norska ligan förra säsongen. Det gav honom ett kontrakt med finska HPK från Hämeenlinna. Där blev det ett mål på nio matcher innan han fick lämna klubben för en månad sedan.

Under karriären har 26-åringen, med rötterna på Öckerö i Göteborgs skärgård, spelat juniorhockey i Frölunda och även noterats för 25 SHL-matcher med klubben. Han har totalt spelat 168 allsvenska matcher och stått för 71 poäng. Utöver det har han hunnit med spel i danska ligan.

Kontraktet mellan parterna är skrivet till och med säsongen 2019/20.

The post Tillbaka i Sverige – klar för sin femte allsvenska klubb appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Tillbaka i Sverige – klar för sin femte allsvenska klubb

kommentarer