Tilltufsad – men Frölundas målvaktsess har inte gett upp NHL-hoppet: ”Drömmen har inte släckts”

gustafsson

Efter ett misslyckande i Nordamerika har Johan Gustafsson vänt hem till Sverige igen, tänkt att bli Frölundas nya målvaktsess. Men utöver guldförhoppningarna i Göteborg hoppas ”JG” på en snabb återkomst till Nordamerika.
– Jag känner att jag kan utvecklas bättre i Frölunda än vad jag hade gjort i Iowa, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Ända sedan 2012 har Johan Gustafsson varit något av en nationalhjälte efter sin hållna nolla i JVM-finalen mot Ryssland. Och det har skrivits otaliga artiklar som handlat om den där berömda finalen. Men det här är inte en av de artiklarna.

Johan i landslagsdressen.

Efter Den Där Finalen fortsatte succén. ”JG” var en av seriens bästa målvakter, och han bar Luleå till en SM-final 2013. Därefter togs han ut i VM-truppen, och var således en del av det lag som vann VM-guld i Globen. Men sen har allt inte gått som på räls för Gustafsson. Ett nytt äventyr tog sin början, i AHL-laget Iowa. Där stötte han på karriärens första riktigt stora motgång.
– Tajmingen kändes perfekt. Jag hade haft två så bra år i Sverige, och hade ett kontrakt med Minnesota. Det kändes verkligen rätt och jag har ofta funderat i efterhand på om jag åkte över för

Läs mer här: Tilltufsad – men Frölundas målvaktsess har inte gett upp NHL-hoppet: ”Drömmen har inte släckts”

kommentarer