Timrå: ”Det handlar om att överleva i Hockeyallsvenskan”

De ekonomiska bekymren är bortstädade. Kvar står Timrå med ett ungt och orutinerat lag som kan väga lite för tunt i allsvenskan, tror C Mores nye expert Mike Helber.
– Det handlar om att överleva i Hockeyallsvenskan, säger han till hockeysverige.se.

Fjolåret höll på att ta kol på hela föreningen. Timrå var timmar från en konkurs när den hårt arbetande klubbdirektören Lars Nolander slutligen lyckades ingå i ett samarbete med kommunen som ledde till att föreningen undvek konkurs. Härom dagen meddelade Nolander slutligen att Timrå är skuldfritt – och att han själv väljer att avgå.

Kvar står Timrå med en ung, oerfaren och billig trupp. C Mores nye expert Mike Helber ser framför sig ett lag som kommer att få en sportsligt sett tuff säsong.
– Laget är i dagsläget lite för tunt och kommer ha en säsong där det handlar om att överleva i Hockeyallsvenskan. Utmaningen Timrå har framför sig är att skapa ett riktigt bra lag av sina spelare som är rätt så oerfarna. Laget innehåller ett antal ungdomar som verkligen måste gå ihop och offra sig fullständigt och kriga denna säsong, menar Helber.

Tränaren i Timrå heter Roger Forsberg. Han gör sin andra säsong i klubben.
– Roger har en utmaning att utveckla

Läs mer här: Timrå: ”Det handlar om att överleva i Hockeyallsvenskan”

kommentarer