Timrå skuldfritt – då avgår klubbdirektören

När Timrå kallade till presskonferens i dag var det många som trodde att en ny arenasponsor skulle presenteras. I stället visade det sig att det var tack och farväl till den populäre klubbdirektören Lars Nolander, efter att klubben kunnat förklara sig skuldfria.

Timrå IK är sedan igår, tisdag, en skuldfri klubb. Detta efter mångåriga ekonomiska problem, där konkurs har varit nära ett antal gånger. I och med detta väljer också klubbdirektören Lars Nolander, som sedan sitt tillträde för 3,5 år sedan tagit klubben genom ett ekonomiskt stålbad, att avgå från sin position.

– Det kommer inte som en blixt från klar himmel. Vi har fört en dialog runt det här. Vi har sagt att vi ska göra ett bra avslut för Timrå IK och för Lars, sa klubbens vice ordförande Lars Backlund på dagens presskonferens enligt Sundsvalls Tidning.

Timrå har i många år dragits med ekonomiska problem, och så sent som i vintras var man bara timmar från att gå i konkurs. Men det konkurshotet undanröjdes, precis som många gånger tidigare. Lars Nolander berättade under dagens presskonferens att klubben varit nära konkurs ”minst tio gånger”. När nu ekonomin är i ordning och satsningen ska riktas uppåt, tycker Nolander att det

Läs mer här: Timrå skuldfritt – då avgår klubbdirektören

kommentarer