Timråmålvaktens OS-dröm kan gå i uppfyllelse: ”Skulle överraska mig om jag inte kom med”

By Mathias Andersson

På onsdag tar Norge ut sin trupp till OS.
Där hoppas Timrås succémålvakt, Henrik Haukeland, att hans namn finns med.
Annars skulle norrmannen bli förvånad.
– Jag hoppas på ett positivt besked, säger han till Hockeypuls.

Henrik Haukeland har utan diskussion varit Hockeyallsvenskan bästa målvakt. Sedan han kom från Leksand till Timrå, så har han lett Sundsvallslaget till absoluta toppen i tabellen.

Hans räddningsprocent på 92,79, som är ligans bästa notering, vittnar om att norrmannen gjort det riktigt bra. Och hans prestationer kan anses vara så bra att Haukeland nu får chansen att spela OS.

På onsdag presenteras den norska truppen, och enligt vad han själv säger så bör han vara ett namn som nämns.
– Det skulle överraska mig om jag inte kom med. Jag har varit med på alla uttagningar och det är inte så stora skiften i Norges landslag som i Sverige eller de större länderna som har många spelare att ta av. Jag hoppas på ett positivt besked, säger Haukeland till Hockeypuls.

TIMRÅ FÅR EN STOR LUCKA I LAGET

Om målvakten tas ut, kommer han att missa sex matcher för Timrå. Vilket så klart blir en tuff situation för laget att lösa.
– Det är klart att det aldrig är bra att folk försvinner från laget, vi vill ha alla tillgängliga. Samtidigt har Haukeland varit väldigt bra och vi har vetat om hela året att han är aktuell för OS, vi har en bra backup i Victor Brattström som har gjort det bra när han har spelat. Vi är nöjda med det målvaktspar vi har och det här blir en upplevelse för Haukeland, säger Timrås tränare Fredrik Andersson.

OS inleds den 15 februari och avslutas den 25 februari. Norge öppnar turneringen med att möta Tre Kronor.

The post Timråmålvaktens

Läs mer här: Timråmålvaktens OS-dröm kan gå i uppfyllelse: ”Skulle överraska mig om jag inte kom med”

kommentarer