Timrås supertalang fick drömbeskedet om JVM med laget: ”Det gällde att vara diskret”

By Mathias Andersson

För någon vecka sedan fick han det oväntade beskedet att han skulle få en chans till en plats i Juniorkronorna till JVM. Jacob Olofsson, 17, satt då på bussen med sitt lag Timrå.
– Just då fick man hålla känslorna inombords, berättar talangen för hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Förra säsongen spelade Timrås supertalang Jacob Olofsson mestadels i klubbens J20-lag. Han fick några chanser i a-laget på allsvensk nivå, men hade svårt att ta en plats.

Men det här året har 17-åringen plötsligt fått raketfart i sådan ung ålder och jobbat till sig en stadig plats i Timrås upplaga i Hockeyallsvenskan 2017/18. För hockeysverige.se berättar den lovande talangen hur det har varit.
– Jag tycker det har varit riktigt bra. Jag har tagit en ordinarie plats i Timrå och det har varit en bra start där. Jag är riktigt nöjd med vad jag lyckats prestera, det var kanske lite mer än vad jag trodde.

Hur är Hockeyallsvenskan som skola för er yngre hockeyspelare?
– Nu kan jag inte tala för alla, men för mig så känns det som en bra skola. Man får mer speltid än i SHL, för där är det tuffare. Jag känner att det har varit bra att ta nästa steg här från J20 i fjol.

KRITADE NYTT KONTRAKT MED TIMRÅ

Jacob Olofsson har sett sin poängskörd stiga till tiopoängsstrecket. Efter 24 matcher har forwarden gjort fem mål och fem assists och nyligen stod det klart att han förlänger kontraktet med Timrå över hela nästa säsong. Detta trots flera anbud från många SHL-klubbar.
– Det var väl just att jag känner att allsvenskan är rätt ställe för mig. Sedan spelade det in att jag har mina föräldrar där. Det underlättar vardagen helt enkelt. Det kändes bra att välja att stanna i Timrå. Det är en bra klubb.

Prestationen som Olofsson mäktat med har uppenbarligen varit ett

Läs mer här: Timrås supertalang fick drömbeskedet om JVM med laget: ”Det gällde att vara diskret”

kommentarer