Tio års väntan över

Linero Lineros nya bibliotek har öppnat. Det med en strid ström av besökare som ville både titta på och känna in de nya lokalerna som efter tio års väntan nu äntligen är verklighet.

– Det har blivit väldigt fräscht, men jag hade trott att de skulle passa på och göra ett större när de byggde ett helt nytt. Det känns rätt så litet men det kan nog ändå det blir bra till slut, sa Pia Blomqvist, som under åren med gamla slitna lokaler haft farhågor om att biblioteket på Linero riskerade att försvinna, läggas ner.
Åtskilliga var Lundaborna som på måndagen hängde på låset när Lineros nybyggda bibliotek slog upp dörrarna för sina första besökare.
Och just ytstorleken var det som många som Skånska Dagbladet pratade med reagerade på. Men verksamhetsansvariga Anette Nilsson kunde meddela att ytan faktiskt är den samma som i det gamla biblioteket i gatuplan.

– Skillnaden är att vi nu fått ett stort och öppet rum jämfört med tidigare då vi hade flera mindre rum, berättar hon.
Anette Nilsson tillsammans med övriga i personalen är mycket nöjda med att äntligen vara på plats i ett helt nytt och fräscht bibliotek. För det har varit en tio år lång process från

Läs mer här: Tio års väntan över

kommentarer