Tio EU-miljoner ska satsas på utbildning

Skurup Skurups kommun har beviljats tio miljoner att använda till utbildning av 518 personer – allt från lärare till näringsidkare och arbetslösa.

För pengarna ska kommunen arrangera utbildningar under fyra olika teman, programmering, inkludering, kulturell kompetens och bemötande. Det kan vara längre eller kortare utbildningsinsatser under tre års tid då projektet löper.
De här fyra områdena har i en förstudie visat sig vara svaga länkar i kommunen, berättar Annhild Månsson, projektledare för ”Inkludera & mötas”.
Just nu pågår rekrytering av en projektgrupp som ska leda arbetet. Knappt tre tjänster ska tillsättas. Det är specialkompetenser som söks på deltid. Rekryteringsarbetet riktar sig både intern och externt.
Den 15 februari är det tänkt att organisationen ska vara klar och arbetet sätta igång.

Bakgrunden till att projektet blir av började redan 2013 då kommunen anställde Annhild Månsson och Karin Heri för att förbättra svaga länkar i kommunen för att få elever att bli godkända i skolarbetet och få människor i arbete.
– Vi vill implementera ny forskning för att uppnå bättre studieresultat och samarbeten mellan skola och arbetsliv, motverka ungdomsarbetslöshet, säger kommundirektör Marcus Willman.
– Kommunen har som måluppfyllelse att 100 procent ska ha godkända betyg och då måste vi tänka utanför boxen, fortsätter

Läs mer här: Tio EU-miljoner ska satsas på utbildning

kommentarer