Tjeckiske stjärnans oväntade klubbval

Han hoppades på NHL och i SHL fanns det säkert en och annan som också hoppades på ett sent tungt nyförvärv. Men tjeckiske VM-spelaren Roman Červenka valde idag överraskande spel i Chomutov som är nykomling i tjeckiska högsta ligan.

Tjeckiske stjärnan Roman Červenka har gjort ett minst sagt oväntat klubbval efter att ha försökt hitta en lösning för en återkomst till NHL – något som runnit ut i sanden. Samtidigt har hans väntan gjort att platserna i Schweiz inte direkt ökat.
Istället blir det spel i tjeckiska ligan för Chomutov – nykomlingar i högstaligan.

Chomutov tog sig tillbaka till högstaligan efter en säsong i andraligan och man gjorde det delvis på Slavia Prags bekostnad, Slavia som är Červenkas moderklubb och den enda klubben han tillhört i Tjeckien fram till nu.

En bidragande faktor till valet för den tjeckiske VM-spelaren är förstås att Chomutov numera coachas av tidigare förbundskaptenen och Slavia-tränaren Vladimír Ružicka.

29-årige Červenka kunde inte välja spel i KHL den här säsongen sedan han och SKA kommit överens om att bryta hans avtal efter fjolårets säsong, där han sköt 13 mål och 23 assist på 55 matcher. I överenskommelsen ingick att tjecken inte fick spela för någon annan KHL-klubb under den här

Läs mer här: Tjeckiske stjärnans oväntade klubbval

kommentarer