Tolv sega minuter sänkte Eslöv

ESLÖV Länge såg det bra ut för Team Eslövs IK i bortamatchen mot Heid. Men sedan gick allt snett och det blev förlust med 19-24.

– Vi kollapsade och förlorade de första tolv minuterna i den andra halvleken med 1-6. Allt fokus försvann, konstaterade Team EIK-tränare Tomas Westerlund och erkände att det inte bara var den egna prestationen som gick ner.
– Heid blev bättre också, de kontrade bra när vi tappade bollen.
I alla fall blev 11-10 till Team Eslöv i paus 12-16 och den marginalen höll Heid resten av halvleken.
Faktum var också att EIK hade problem även i början av den första halvleken. Tomas Westerlund räknade till elva tekniska fel på de 14 första minuterna. Skillnaden var att då kunde Heid inte straffa Team Eslöv för missarna.
Mot slutet av matchen försökte EIK med ett offensivt försvar för att komma ikapp och det blev bättre, men inte bra nog.

Emma Berndtsson gjorde en bra förstahalvlek och Julia Bardis höll spelet uppe även i den andra.
Någar skador drog heller inte Team Eslövs IK på sig.
Men de tappade poängen kan bli ett problem i jakten på åttondeplatsen och slutspel eftersom Heid är ett av lagen Team EIK hoppas få efter sig i den kampen.