Tre Kronor-stjärnan ser ut att stanna i Schweiz

By Måns Karlsson

Fredrik Pettersson har gjort succé under sin första säsong i ZSC. Det har lett till att parterna redan nu diskuterar en kontraktsförlängning.

Han återvände till Schweiz den här säsongen efter ett ganska kämpigt år i KHL. Och jodå, Fredrik Pettersson har under sina månader i Zürich visat att han är en av NLA:s allra bästa offensiva spelare. Svensken har stått för 31 poäng (15+16) på 29 matcher. Med det är han den schweiziska ligans åttonde bästa poängmakare så här långt.

Och han kommer stanna i Schweiz av allt att döma. ”Flugan” skrev på ett kontrakt som var på 1+1 säsong, men som det verkar kommer parterna skriva en ny kontraktsförlängning redan nu. Det rapporterar i alla fall Neue Zürcher Zeitung. De skriver att Pettersson och Zürich har inlett samtal om att förlänga avtalet. Med andra ord kan Frölunda tvingas vänta ytterligare några år på sin drömvärvning.

OS-AKTUELL

Pettersson är totalt inne på sin tredje hela säsong i Schweiz. Han vann poängligan säsongen 14/15 på 69 poäng och har totalt noterat alldeles lysade 167 poäng på 148 matcher under sin tid i Schweiz. Som det ser ut nu kommer de siffrorna alltså ökas på rejält.

Pettersson har även tagit plats i Tre Kronor under hösten och lär ligga bra till för en plats i Rikard Grönborgs OS-trupp.

The post Tre Kronor-stjärnan ser ut att stanna i Schweiz appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Tre Kronor-stjärnan ser ut att stanna i Schweiz

kommentarer