Trögt i SHL – men i Juniorkronorna är han poängkung: ”Boost för självförtroendet”

By Ronnie Rönnkvist

I SHL har utdelningen uteblivit och speltiden varit skral. Men i Juniorkronorna har det gått desto bättre. Linköpings Fredrik Karlström är U20-landslagets poängkung under säsongen. Det ger honom självförtroende inför JVM.
– Det har varit en grej som varit väldigt skönt i början när jag hade lite istid i Linköping, att då få komma bort till landslaget där jag hade en helt annan roll, säger Karlström till hockeysverige.se.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Fredrik Karlström gjorde nio mål och totalt 24 poäng på 45 matcher i AIK förra säsongen. Han fick också, till skillnad från kompisen Jesper Bratt, en biljett till Junior-VM.

Nu valde den 19-åriga centern att lämna AIK efter säsongen för spel i SHL med Linköping. Även om han efter bytet av klubb fortsatt producera bra i juniorlandslaget har det gått lite trögare i LHC. ”Bara” ett mål och totalt tre poäng på 26 matcher är lite sämre än vad Karlström själv hoppades på när han flyttade ner.
– Flytten har ändå varit bra. Jag tror att det varit bra för mig att flytta ifrån farsan och morsan. Självklart har jag alltid haft det bra där hemma, men det är skönt att få klara sig lite på egen hand. Jag trivs bra i Linköping och allt har varit perfekt där, berättar Frederik Karlström för hockeysverige.se inför JVM i Buffalo och fortsätter:
– Jag har tjejen med mig och nu också en hund, så jag har en del att göra även vid sidan av hockeyn. Det blir att jag kommer hem till tjejen efter mina träningar och då hon har jobbat klart. Då brukar vi ta en ”prommis” med hunden, men i övrigt brukar vi mest ta det ganska lugnt.

”EN ANNAN FART I SHL JÄMFÖRT MED ALLSVENSKAN”

Fredrik Karlströms flickvän, Mika, har även hon fått jobb i Linköping, inte ett

Läs mer här: Trögt i SHL – men i Juniorkronorna är han poängkung: ”Boost för självförtroendet”

kommentarer