Troja var bästa häst – AIK bortavann

By Henrik Skoglund

Hockeyallsvenskan bjöd på två matcher under lördagen. I Ljungby vann Troja mot Vita Hästen med 3-1. I Västervik lyckades AIK vinna på straffar med 1-2.

Det var Tor Immo som öppnade målskyttet i Ljungby Arena när han efter tre minuter gjorde mål i powerplay. I den andra perioden ökade Jonathan Johnson på till 2-0 och där kan man prata om att släkten är värst. Hans pappa Jonas Johnson tränar Vita Hästen.

Johnsson den äldre fick anledning att dra på smilbanden i den tredje perioden när Kevin Elgestål reducerade. Men mungiporna åkte högst troligt ner igen när Jesper Thörnberg bara 30 sekunder senare fastställde slutresultatet 3-1.

AIK STRAFFADE VÄSTERVIK

I Västervik tog AIK ett halmstrå att haka på topp två när de vann efter straffar. Joakim Thelin, med en historik just i Västervik, gav bortalaget ledningen i den första perioden innan Kalle Östman kvitterade i den andra.

Éric Castonguay avgjorde sedan straffläggningen och dagens resultat innebär att Troja gick om smålandsrivalerna Västervik och Tingsryd i botten. De sistnämnda nu ny nästjumbo under kvalstrecket.

The post Troja var bästa häst – AIK bortavann appeared first on Hockeysverige.