Tunga säsongen stärkte Ullmark – nu är han redo för Nordamerika

Ishockey, SHL, Modo - Växjö

Efter att ha slagit igenom med dunder och brak i SHL och Modo under säsongen 2013/14 hade Linus Ullmark ett tyngre fjolår. Något som gjorde målvakten än mer redo inför nästa stora äventyr – i Nordamerika och Buffalo Sabres organisation.
– Om det kommer upp en säsong som den här igen i framtiden så vet jag hur jag ska hantera det, säger Linus Ullmark till hockeysverige.se.

Efter att tidigare bara ha gjort nio SHL-framträdanden slog Linus Ullmark igenom rejält säsongen 2013/14 då han noterades för 35 matcher, hade en räddningsprocent på 93,1 och vann utmärkelsen som årets målvakt i SHL. Men efter ett makalöst år blev den gångna säsongen betydligt tyngre – både individuellt och lagmässigt. Samtidigt som Modo slogs i botten av tabellen hade Linus Ullmark svårt att hitta det rätta flytet i sitt målvaktsspel.
– För mig var det tufft i sig att jag inte kunde komma upp i mina egna förväntningar. Speciellt när jag vet själv hur bra jag kan spela och inte får igenom det, det är tuffare än vad annat folk tyckte. Det brukar inte röra mig över huvud taget vad folk tycker, det finns många läktarcoacher här i världen så det har man lärt sig …Läs mer

Läs mer här: Tunga säsongen stärkte Ullmark – nu är han redo för Nordamerika

kommentarer