Uppgifter: Tidigare Luleåbacken lämnar Nordamerika

By Måns Karlsson

Efter tre säsonger i Nordamerika verkar Dean Kukan återvända till Europa nästa säsong. Han uppges ha bestämt sig för att flytta hem till Schweiz.

Dean Kukan spelade 125 SHL-matcher för Luleå och spelade för laget när man tog sig till SM-final 2013. Hösten 2015 lämnade han Sverige för att försöka slå sig in i NHL. Det blev åtta matcher under debutsäsongen i Nordamerika, men i övrigt har han tillbringat all sin tid i Columbus farmarlag Lake Erie samt Cleveland Monsters. Det har blivit 128 AHL-matcher och en Calder Cup-titel.

Men nu verkar backen lägga NHL-planerna på is för en tid framöver. Men det blir ingen återkomst till Luleå, som det ser ut i nuläget. Han ska enligt uppgift ha bestämt sig för att flytta hem till Schweiz till nästa säsong.

LUGANO NÄSTA?

Det är sajten Heshootshescores som skriver om uppgifterna, och hänvisar till den schweiziska tidningen Watson. Kukans agent André Rufener ska redan nu ha erbjudit Kukan till flera lag i Schweiz, och det spekuleras i att Lugano är närmast att få 24-åringens underskrift till nästa säsong. Backen skrev på ett nytt kontrakt med Columbus så sent som i somras, men det går ut efter den här säsongen.

24-åringen har faktiskt hunnit med två matcher i den schweiziska högstaligan under sin karriär. De kom redan säsongen 2010/2011, innan han hade hunnit flytta till Norrbotten. Då blev det två matcher för Zürich.

The post Uppgifter: Tidigare Luleåbacken lämnar Nordamerika appeared first on Hockeysverige.

Läs mer här: Uppgifter: Tidigare Luleåbacken lämnar Nordamerika

kommentarer