USA vände och vann den historiska utomhusmatchen: ”Fantastisk upplevelse”

By Niclas Viberg

44562 personer såg på när USA och Kanada spelade en historisk utomhusmatch i junior-VM. Precis som i JVM-finalen förra året var det jänkarna som fick sista ordet. USA vann återigen på straffar.
– Vi slutade aldrig att tro på det, säger den amerikanska backen Adam Fox.

BUFFALO (HOCKEYSVERIGE.SE)
Utomhusmatch, snöfall och tvåmålsunderläge. USA stod inför en uppförsbacke efter två perioder. Men förutsättningarna var liknande i JVM-finalen mellan lagen för ett år sedan. Då kom USA tillbaka och avgjorde i straffläggning – och på New Era Field upprepade sig historien.
– Matchen påminde mig lite om finalmatchen i fjol. Vi låg under med två mål, kämpade oss tillbaka och vann straffläggningen. Vi slutade aldrig. Vi höll fast vid vår matchplan. Vi ändrade inte på något och målen kom, berättar Adam Fox efter den historiska utomhusmatchen.
– Vi slutade aldrig att tro på det. Det var mycket tid kvar när vi hamnade i tvåmålsunderläge, fortsätter Fox.
– Vi skulle hålla oss till matchplanen och tro på processen. Vi fortsatte bara att köra och litade på att pucken skulle gå in, fyller Brady Tkachuk i.

USA hämtade upp 1-3 till 3-3 på en dryg halvminut i den tredje periodens inledning. Det var just Tkachuk som skickade in kvitteringen, framspelad av Casey Mittelstadt. Just Mittelstadt hade en framträdande roll i matchen. Han levererade första-assist på alla de tre amerikanske målen. 19-åringen var en av få som inte såg ut att ha några problem med underlaget och snön.
– Mittelstadt är en fantastiskt skicklig spelare. Han är viktig för oss och behöver spela så här varje match, förklarar Fox.

Utomhusmatch på New Era Field i Buffalo. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

”FÅ PUCKEN DJUPT OCH FORECHECKA HÅRT”

USA trodde alltså på sin matchplan. Såväl Adam Fox som Brady Tkachuk påpekar det.

Men hur såg

Läs mer här: USA vände och vann den historiska utomhusmatchen: ”Fantastisk upplevelse”

kommentarer