Utforska Portugals kultur och historia!

Portugal är ett resmål som allt fler börjar upptäcka. Nu kan du åka på weekend till Portugal som passar perfekt för både soloäventyr så väl som familjesemester. Du kan hitta billiga resor till Portugal där du i ditt eget tempo kan utforska deras unika historia. Om du åker med paketresa Portugal inkluderar det flyg, hotell, turer och upplevelser. Det är ett av smidigaste sätten att få se och uppleva så mycket som möjligt av landets arv och kultur.

Besök de mest berömda sevärdheterna i Portugal

Gör du en weekendresa Portugal finns det många sevärdheter. Ett av de mest berömda är Jeronimos kloster i Lissabon, som byggdes på 1500-talet och är ett av Portugals största historiska monument. Det är en imponerande byggnad som har fått utmärkelser för sin arkitektur och design. 

En annat populär sevärdhet är Sintra, en liten stad belägen nordost om Lissabon. Staden har ett rikt kulturarv och erbjuder fantastiska utsikter över den portugisiska landsbygden. Besökare kan uppleva slottet Pena Palace, det gamla klostret Sao Martinho do Monte och den romantiska Quinta da Regaleira-parken. 

För att njuta av Portugals vackra stränder rekommenderas Algarve regionen, där man kan sola på de långgrunda sandstränderna och bada i det kristallklara vattnet. Det finns mycket du kan hinna med även på en kortare weekendresa till Portugal.

Upptäck den portugisiska matkulturen

Upptäck den portugisiska matkulturen och njut av de lokala smakerna. Portugisisk mat är känd för att vara enkel, men samtidigt väldigt smakrik. Det portugisiska köket har influerats av olika kulturer, som spanska, afrikanska och brasilianska. Det finns många olika rätter att prova, från traditionella sardiner till modernare tapas. 

För att få ut det bästa av den portugisiska maten rekommenderar vi att man besöker ett lokalt marknadsstånd eller restaurang och beställer in några rätter.

Utforska Porto under din Portugal resa

Om du har lite extra tid under resan kan ni även besöka Porto som är en av Portugals mest spännande städer. Den gamla stadsdelen Ribeira är ett måste för alla som besöker staden. Här kan man promenera längs floden Douro och njuta av den vackra utsikten över Porto. Man kan också besöka de gamla kyrkorna, museerna och de smala gränderna som fylls med restauranger och butiker. 

För dem som vill uppleva det modernare Porto finns det massor av trendiga barer, caféer och gallerier att utforska. Oavsett vad du letar efter finns det något för alla i Porto – så ta chansen att upptäcka Portugals andra storstad.

Åk på en oförglömlig Portugal semester!

kommentarer