Valentina Lizana Wallner: ”Därför lägger jag av”

Lägger plocken på hyllan och lutar mig tillbaka.
Jag gissar att det är så här det känns att göra slut med sitt livs kärlek. Man hittar nya drömmar och mål i livet och man växer ifrån varandra på något sätt. Det satt långt inne men vi har bestämt oss nu – jag och hockeyn har valt att gå skilda vägar.

Motivationen finns helt enkelt inte där längre. Jag vet vad som krävs för att vara elitidrottare, tro mig. Jag har krigat för att bli bäst i över tjugo år. Jag har gjort mina uppoffringar, planerat mina måltider och räknat mina sömntimmar. Jag har tagit mina personbästa i alla fystester och jag har uppfyllt drömmar. Men jag har fler drömmar som jag vill uppnå. Drömmar utanför rinken. Och det är dem jag tänker ta itu med nu.

Hockey är en stor del av mig, men det är inte allt.

Foto: Bildbyrån

Tänker tillbaka på allt som man har fått uppleva genom hockeyn. Alla underbara människor som man har lärt känna och alla minnen som man kommer att bära med sig genom livet. Alla platser på jorden som man fått uppleva – eller ja, flygplatser och hockeyrinkar i alla fall. Skulle inte byta ut dom erfarenheterna, minnena …Läs mer

Läs mer här: Valentina Lizana Wallner: ”Därför lägger jag av”

kommentarer