Vann säsongens galnaste match – sköt fyra mål i ett powerplay: ”Vild avslutning”

By Måns Karlsson

Med 5:30 kvar att spela ledde Detroit med 5-2. Med 1:45 kvar ledde New York Islanders med 6-5. Till slut vann man med 7-6. Det var en alldeles galen match i Barclays Center i natt.
– Jag har nog aldrig varit en del av något sånt här, säger hattrickhjälten Josh Bailey.

New York Islanders var på väg att tappa två poäng i den så täta slutspelskampen i natt. Man låg under med 3-0 redan efter en knapp kvarts spel i den första perioden och kom aldrig riktigt in i matchen. Med bara några minuter kvar av den tredje perioden ledde Detroit med 5-2 och gick mot en säker seger.

Men med 6:33 kvar kom Islanders chans. Tyler Bertuzzi ådrog sig ett matchstraff och Islanders skulle få spela powerplay i fem minuter. Men inte skulle man väl…? Jodå. Islanders kom ikapp. Och tog ledningen. De sköt smått osannolika fyra mål på tre minuter och 37 sekunder i samma powerplay. Josh Baileys mål med 1:49 kvar innebar att New York Islanders ledde matchen med 6-5. Vändningen var fullbordad. Säsongens sjukaste period var spelad. Men det var inte slut där.

BERG-OCH-DALBANA

Med halvminuten kvar av ordinarie tid slog backveteranen Mike Green till. 6-6. Detroit hade kvitterat. Den galna holmgången gick in i en förlängning. Där klev Brock Nelson fram. Nelson som tidigare i matchen hade reducerat till såväl 3-2 som 5-3 och således fullbordade ett mäktigt hattrick. Den galna matchen var till slut över.
– Jag har nog aldrig varit en del av något sånt här. Det var en vild avslutning. Det var som att alla upp- och nedgångar under en säsong kokades ned till 15 minuter där, säger Josh Bailey.