Världens bästa målvakt ersätter legendaren: ”Folk är nog intresserade av att veta hur bra jag är”

Hon fick pris som bästa målvakt på OS i Sotji 2014 och är en av världens erkänt bästa dammålvakter. Nu ska Florence Schelling ersätta legendaren Kim Martin Hasson hos de regerande svenska mästarna Linköping.
– Jag nog att folk är intresserade av att veta hur bra jag är jämfört med Kim, säger Schelling till hockeysverige.se inför kvällens premiärmatch i Riksserien.

Med all rätt hickade många Linköpingssupportrar till när klubben meddelade att båda målvakterna, Kim Martin Hasson och Vendela Jonsson, inte kommer att spela för klubben kommande säsong. Martin Hasson skulle kliva in som sportchef i klubben medan Jonsson valt att flytta till USA för att gå på college.

Då skakade Linköping i stället fram en av årets mest spännande värvningar i Riksserien. En av världens bästa målvakter, Schweizs 26-åriga landslagsmålvakt Florence Schelling.
– Det har alltid varit en dröm för mig att komma och spela i Sverige. När sedan Linköping kontaktade mig behövde jag inte fundera speciellt mycket innan jag svarade: ”Ja, jag kommer till er och spelar”, säger Florence Schelling när hockeysverige.se når henne på Handelsbanken i Linköping där hon jobbar.
– Dessutom har Stefanie Marty spelat här i Linköping tidigare och hon har berättat

Läs mer här: Världens bästa målvakt ersätter legendaren: ”Folk är nog intresserade av att veta hur bra jag är”

kommentarer