Västervik-forwarden gipsad: ”Absolut sämsta som kunde hända”

By Mathias Andersson

I matchen mot Leksand fick han en spelare över sig.
Det resulterade i ett benbrott för Kalle Östman och nu är han gipsad.
Därmed verkar säsongen vara körd.
— Vi tappar vår genomgående bäste forward och det blir ett hål som vi inte kan fylla, säger Roger Forsberg, tränare i Västervik till VT.

Han togs in från Borlänge i Division 1 till Västervik under den här säsongen. Och Kalle Östman har visat framfötterna sedan han fått chansen. Men i matchen mot Leksand kom ett riktigt tungt bakslag för forwarden.

Östman fick en Leksandsspelare över sig och ådrog sig en benbrott. Nu är han gipsad och blir borta från spel i fyra till sex veckor.
– Katastrof. Nu är det 4–6 veckor i gips och sen rehabilitering efter det, så säsongen är ju körd. Det här var det absolut sämsta som kunde hända VIK Hockey. Vi tappar vår genomgående bäste forward och det blir ett hål som vi inte kan fylla. Ett tufft slag i ansiktet, framförallt för Kalle, säger Roger Forsberg, tränare i Västervik till VT.

”FÖRSTÅR NOG INTE RIKTIGT HUR DET LIGGER TILL”

23-åringen själv, är riktigt chockad över vad som har inträffat.
– Det känns inte alls bra. Jag är fortfarande chockad och tror inte att jag förstår riktigt hur det ligger till, att säsongen är körd, säger Kalle Östman.

På 26 matcher har han lyckats göra sex poäng (1+6) i Hockeyallsvenskan. I Division 1 gjorde han 15 poäng (9+6) på 12 matcher.

Nu är Västervik på jakt efter en ersättare.
– Ja, vi måste värva om vi ska få in en likvärdig spelare så vi tittar på att ersätta Kalle. Sen om det går är en annan sak, säger Roger Forsberg.

The post Västervik-forwarden gipsad: ”Absolut sämsta som kunde hända” appeared first on <a target="_blank" rel="nofollow" rel="nofollow"

Läs mer här: Västervik-forwarden gipsad: ”Absolut sämsta som kunde hända”

kommentarer