VIDEO: Nylander tvåmålsskytt direkt – men en annan svensk blev hjälte

William Nylander satte ribban högt på Toronto Maple Leafs rookiecamp med att ha bäst testresultat av samtliga spelare i fystesterna. När man sedan inledde träningsmatchandet mot Ottawa Senators i London, Ontario, sköt han två mål och en assist direkt.

Det var emellertid inte William Nylander som blev den svenska hjälten i matchen – den rollen lade nämligen Ottawa Senators forward Tobias Lindberg beslag på. 20-åringen, som vann både OHL och Memorial Cup med Oshawa Generals i fjol, satte övertidsmålet som gav Ottawas rookielag en 5-4-seger i drabbningen med Toronto Maple Leafs.

Lindberg sköt ytterligare ett mål i matchen fram till 2-2.

Nylander blev alltså också tvåmålsskytt och spelade även fram backen Travis Dermott till ett av målen. Toronto hade även Dmytro Timashov på isen och han var involverad i två av målen, bland annat kompisens Nylanders andra mål som ni kan se nedan.

I Ottawa var Mikael Wikstrand ombytt, men slutförde aldrig matchen. Det är oklart varför, men enligt Ottawa Citizen ska den svenske backen ha kommit till Senators rookieläger med ryggproblem.

Läs mer här: VIDEO: Nylander tvåmålsskytt direkt – men en annan svensk blev hjälte

kommentarer