”Viktigt att alla kan känna sig inkluderade”

Eslöv I fredags firade den del av vård- och omsorgsförvaltningen som sitter på Vasagatan sin HBTQ-certifiering med tårta och bubbel.
– Vi är först ut i kommunen med detta och hoppas nu att resten av vår förvaltning, och även de andra delarna av kommunens verksamhet följer efter, säger enhetschef Thomas Larsen.

Allt går i regnbågens färger på Vasagatan 3b när personalen där firar att man blivit HBTQ-certifierade av RFSL.
Paraplyerna i taken, ballongerna överallt, girlangerna, servetterna, dukarna, tulpanbuketterna och till och smågodiset. Dessutom har personalen klätt sig så färgglatt de kan. Regnbågsslipsar och -flugor, sjalar, smycken och hårband.
Alla vill de signalera att människan symboliserad i färger är mer än rosa och blått.

Enhetschef Thomas Larsen är den som tog initiativ till projektet.
– Jag tyckte att vi skulle gå från ord till handling i den här frågan. Vi har redan massor av fina dokument om likaberättigande att sätta i pärmar – men jag som chef visste inte hur vi skulle jobba med det i praktiken.
Så han kontaktade RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter. Under ett års tid har personalen på Vasagatan – som främst består i chefer och arbetsledare inom LSS-verksamheten – utbildats i HBTQ-frågor. För med större kunskap om HBTQ (som

Läs mer här: ”Viktigt att alla kan känna sig inkluderade”

kommentarer