Vill dela trygghetshotell

MALMÖ/SVEDALA Malmös trygghetshotell i Limhamn är en bra form av rekreation som även äldre utanför Malmö kunde ha glädje av.

Det skriver Stefan Bauer, ordförande i Svedala Anhörigförening i ett öppet brev till kommunalrådet Carina Nilsson.
– Jag vill framhålla alla de anhörigvårdare som varje dag gör uppoffrande ideella insatser för sina anhöriga och som behöver koppla av från allt arbete och den fysiska och psykiska press de ofta lever under, menar Stefan Bauer, när Skånskan ringer upp honom.

I brevet berättar han hur alla Skånes anhörigföreningar har bildat ett nätverk där de träffas två gånger årligen för att utbyta erfarenheter och lära av varandra.
– Vid vårt senaste möte stod Malmö anhörigförening för värdskapet. Då fick vi också en guidning på Malmös trygghetshotell.

Stefan Bauer menar att alla som var närvarande var eniga om att hotellet är ett fint initiativ som kan ge en välbehövlig vila från den arbetsamma vardagen som många anhörigvårdare befinner sig i.
– Därför blev vi förvånade när vi hörde att beläggningen på Trygghetshotellet är låg och då undrar vi om Malmö stad skulle vara intresserade av att även äldre från andra kommuner kunde hyra in sig, säger Stefan Bauer.

Hur det hela ska finansieras överlämnar han till kommande dialog som han

Läs mer här: Vill dela trygghetshotell

kommentarer